Långsambakad citruslax med fänkål och chili.


Att laga fisk på låg temperatur är ett smart sätt att få den saftig och god. Ännu härligare med spännande citrussällskap.
 
6 portioner.
 
2 apelsiner, tunt skivade
1 citron, tunt skivad
1 fänkålsstånd, tunt skivad
1 röd chili, tunt skivad
1 liten knippa dill
salt & peppar
1 laxfilé, 1 kg
1½ dl olivolja
 
Ugn 100 grader. Blanda apelsin-, citron- och fänkålsskivor, chili, dillkvistar, salt och peppar i en långpanna och blanda runt lite. salta och peppra laxen och placera den ovanpå citruslandningen. Häll över olivolja och ställ in i ugnen tills laxen får en innertemperatur på 40 - 45 grader. Lägg över laxen på ett fint fat och skeda över citrusblandningen. Ersätt de gamla dillkvistarna med nya. Salta & peppra. Servera med kokt potatis eller ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0