Rosmarinstekt fläskfile med rostad blomkål.


Fläskfilé med matvetesallad och örtdressing. En snabb vardagsrätt.
 
4 portioner.
 
600 g fläskfilé i skivor
1 knippe färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
olja och smör att steka i
 
ROSTAD BLOMKÅL:
600 g blomkål, dela i buketter
200 g kokt matvete
½ purjolök, det vita, tunt skivad
salt
olivolja
 
ÖRTDRESSING:
50 g babyspenat
1 knippe persilja
1 knippe basilika
1 vitlöksklyfta
2 msk kapris
1 msk vinäger
1 dl vatten
salt
olivolja
 
Salta och peppra köttet. Stek på medelvärme rosmarin, olja och smör. Vänd sedan runt blomkålen i olja och salt, rosta i ugnen på 225 grader i 15 - 20 minuter, låt dem få lite färg. Blanda de sedan med matvete och skivad purjolök. Mixa alla ingredienser till örtoljan. Smaka av med salt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0