Chokladpannacotta med mörk rom.

 
God dessert där du kan byta ut apelsinerna mot vilka bär eller frukter du vill.
4 - 6 portioner.
 
3 gelatinblad
1 dl råsocker
3 dl vispgrädde
150 g hackad mörk choklad
½ dl mörk rom
3 dl gräddfil
½ dl råsocker
½ dl vatten
2 apelsiner, skär ut klyftor
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält socker i grädde i en kastrull. Dra från värmen och tillsätt choklad och rom. Rör tills chokladen smält. Krama ur vattnet på gelatinbladen och lägg dem i chokladsmeten. Häll i gräddfil och rör tills smeten är helt slät. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen för att stelna i minst 3 timmar. Värm vatten och råsocker tills sockret smält. Låt kallna. Garnera med apelsinklyftor och droppa lite sockervatten över apelsinerna. Servera.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0