Hummersås.


Det här är egentligen en sås som ska droppas på gratinerad hummer, men den var så god så jag tänker använda den till torsk också. Det går säkert bra att tillsätta räkor eller blåmusslor. Kan hända att ni måste dubbla receptet om ni är 4 personer för det blir inte så mycket.
 
3 personer.
 
2 schalottenlökar, hackas
1 vitlöksklyfta, hackas
1 msk smör
½ dl koncentrerad hummerfond
3 dl vatten
½ apelsin, rivet skal och saft
½ citron, rivet skal och saft
½ msk balsamvinäger
½ msk mörk sirap
½ msk strösocker
½ msk maizena majsstärkelse
1 msk smör, rumsvarmt
 
Fräs lök och vitlök i smör. Häll på hummerfond och vatten. Koka upp och låt koka tills det återstår 2 dl. Tillsätt apelsin- och citronskal och -saft, vinäger, sirap och socker. Koka upp. Sila skyn och red med maizena utrört i lite kallt vatten. Vispa i det rumsvarma smöret. Mixa skyn precis innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0