Lammburgare med tahinidressing.


Lamm är som gjort för burgare eftersom det är lite fetare än vanlig färs. Med mycket örter och tillbehör blir det en riktigt maffig  måltid. Jag stekte ett surdegsbröd istället för pitabröd. Thainidressingen blev väldigt sur så det kan vara en bra ide att minska ordentligt på citronen eller så kan man utesluta dressingen och ta tex gräddfil för burgaren var väldigt bra kryddad.
4 burgare.
 
500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor, hacka fint
flingsalt & peppar
2 msk hackad persilja
2 msk hackad mynta
2 tsk malen spiskummin
½ tsk cayennepeppar
½ tsk kanel
olivolja
 
DRESSING:
2 msk tahini ( sesampasta )
½ citron, saften
4 msk olja
ev. lite vatten
 
TILLBEHÖR:
pitabröd
rödlök
ev. peperoni
tomat
 
Blanda den hackade vitlöken med lite salt och mosa den tills du får en krämig massa. Blanda lammfärs, vitlök, persilja, mynta och samtliga torra kryddor. Forma till fyra biffar och gör en grop i mitten på varje sida. Rör ut tahini med citronsaft. Tillsätt oljan droppvis under omrörning. Tillsätt ev. lite vatten för en slätare konsistens. Pensla burgarna med olja och stek dem 2 - 3 minuter på varje sida. Servera med tillbehör.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0