Smoky bacon & cheese burger.


Burgare modell extra allt. Använd helst en riktigt rökig bbq sås.
 
4 burgare.
 
500 g nötfärs
½ dl bbq sås med hickorysmak
salt & peppar
70 g bacon
8 skivor smakrik ost
 
DRESSING:
1½ dl majonnäs
½ - 1 tsk chipotlepasta, finns i tacohyllan
½ tsk liquid smoke
 
TILLBEHÖR:
hamburgerbröd
salladsblad
lök
inlagd gurka
tomatskivor
 
Blanda färs, bbq sås, salt och peppar. Forma till fyra biffar och gör en grop i mitten på varje sida. Låt vila i kylen medan du förbereder resten. Knaperstek bacon, låt rinna av på hushållspapper, men spara fettet i pannan. Rör ut majonnäsen med chipotle och liquid smoke. Smaka ev. av med lite salt. Värm bröden. Stek burgarna ett par minuter på varje sida och lägg sedan på ostskivorna mot slutet. Fyll bröden med sallad, lägg på burgarna och bred en klick dressing på varje sida. Toppas med bacon, gurka, lök och tomatskivor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0