Asiatisk biffsallad med avokado.


 

Fräsch sallad med snabbstekt entrecote, avokado och syrlig chilidressing.
 
4 portioner.
 
2 huvuden  gemsallad            

1 huvud  krispsallad            

1 huvud  romansallad            

1 knippe  salladslök            

200 g  sockerärtor            

2   avokado            

4 skivor  fin entrecôte, à 100-120 g

 

 Dressingen:          

1 dl  limesaft            

   3 msk  fisksås            

  4 msk  vatten            

      1-2 msk  socker            

    3   gröna chilis            

  1 klyfta  vitlök            

Tillbehör:

             1 kruka  koriander            

1 kruka  mynta  

 1-2 dl  rostad lök

 

Salta och stek köttet några minuter så att det fortfarande är lite rosa i mitten. Ta av och låt svalna på en tallrik.  För dressingen, finhacka grön chili och vitlök och mixa i en blender tillsammans med limesaft,fisksås,vatten och socker.  För dressingen, finhacka grön chili och vitlök och mixa i en blender tillsammans med limesaft, fisksås, vatten och socker.  Lägg salladsbladen i iskallt vatten en liten stund, så att de blir spänstiga.  Finhacka salladslöken och skär sockerärtorna i strimlor. Gröp ur avokadon. Skiva köttet i tunna skivor.Torka av salladsbladen noga och riv dem över ett stort fat. Blanda med grönsakerna, köttet och dressingen.Toppa med hackad koriander, hackad mynta och rostad lök.                                                  

                                      

                               

                               

 

         

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0