Asiatisk biffsallad med avokado.
1 huvud krispsallad
1 huvud romansallad
1 knippe salladslök
200 g sockerärtor
2 avokado
4 skivor fin entrecôte, à 100-120 g
Dressingen:
1 dl limesaft
3 msk fisksås
4 msk vatten
1-2 msk socker
3 gröna chilis
1 klyfta vitlök
Tillbehör:
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1-2 dl rostad lök
Salta och stek köttet några minuter så att det fortfarande är lite rosa i mitten. Ta av och låt svalna på en tallrik. För dressingen, finhacka grön chili och vitlök och mixa i en blender tillsammans med limesaft,fisksås,vatten och socker. För dressingen, finhacka grön chili och vitlök och mixa i en blender tillsammans med limesaft, fisksås, vatten och socker. Lägg salladsbladen i iskallt vatten en liten stund, så att de blir spänstiga. Finhacka salladslöken och skär sockerärtorna i strimlor. Gröp ur avokadon. Skiva köttet i tunna skivor.Torka av salladsbladen noga och riv dem över ett stort fat. Blanda med grönsakerna, köttet och dressingen.Toppa med hackad koriander, hackad mynta och rostad lök.