Chokladkolapaj.


Lyxig chokladkolapaj som inte bakas i ugnen.
 
PAJSKAL:
200 g chokladkakor tex Maryland Cookies Choklad
75 g smör, smält
 
MÖRK CHOKLADKOLA:
50 g smör, smält
1,5 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
2 msk kakao
1 dl mörk sirap
0,5 tsk ättikssprit 12%
 
VIT CHOKLADKOLA:
100 g vit choklad
50 g smör, smält
1,5 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
0,5 tsk ättikssprit 12 %
 
GARNERING:
kakao
 
 1. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går. Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
2. Mörk chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120°. Dra kastrullen från värmen och Rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt.
3. Vit chokladkola: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 10 min till 120°.
4. Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.
5. Inför servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den serveras. Pudra över kakao. Servera i små bitar då pajen är mycket mäktig. Bjud eventuellt vispad grädde till.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0