Kanelkaka.

 
 
Den här kaneldoftande kakan har allt. Saftig botten, knaprig och smörkolaknäckig topp. Passar bra till fikat eller som dessert med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass. Kakan går utmärkt att frysa.
 
20 portioner.
 

Kakan:

125 g smör

2 st ägg

3 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

7 dl vetemjöl

3 dl yoghurt 3%

Havretopping:

200 g smör

3 dl havregryn

2 dl strösocker

1,5 msk kanel

2 tsk vaniljpulver, valfritt

1 nypa(or) salt

Smält smöret och låt svalna något. Vill du ha extra god smak så bryner du smöret gyllene. Sätt ugnen på 180 grader, lägre om du kör på varmluft. Sjud ihop samtliga ingredienser till havretopping medan du rör ihop kakan. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner yoghurt.

Blanda de torra ingredienserna, sikta ner i smeten och tillsätt smör. Häll i smord eller bakpappersklädd långpanna, ca 25x30 cm. Klicka på havretopping, grädda ca 25 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0