Päronrutor med kolatäcke.

 
Här kan man experimentera lite. Istället för kolasås kan ni testa nougatsås, blir säkert också gott.

24 bitar

150 g smör ½ dl mjölk 3 ägg 3 dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 2 päron 

Glasyr300 g färskost, t ex Philadelphia 1 dl florsocker 1 dl kolasås, valfri köpt

Garnering : mandelspån eller riven kokos

 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt mjölken.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten.

3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och vänd ihop allt till en jämn smet.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 35 cm. Häll i smeten.

5. Skala och skär päronen i bitar. Fördela dem på smeten.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den svalna.

7. Glasyr: Vispa ihop färskost, florsocker och kolasås. Bred glasyren över kakan. Dekorera kakan med mandelspån eller kokos. Skär den i rutor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0