Jallapippi med fruktcouscous.

 
Jag har inte tyckt om couscous tidigare , men det här var riktigt gott och enkelt att göra. Det mesta av ingredienserna är kryddor och frukt.
 
4 portioner.
 
450 g  kycklinglårfilé alt.1 urbenad kyckling          

2 msk  hackad koriander          

2 msk  hackad persilja          

2   rivna vitlöksklyftor          

2 tsk  spiskummin          

   flingsalt          

   svartpeppar från kvarn          

2 msk  olivolja          

   Fruktcouscous:        

5 dl  vatten          

2 msk  olivolja          

1   hönsbuljongtärning          

1 tsk  ingefära

1 tsk  kanel          

1 tsk  gurkmeja          

   flingsalt          

   svartpeppar från kvarn          

5 dl  couscous          

1 dl  torkade aprikoser          

0,5 dl  gula russin          

2   fikon          

2   clementiner          

2   avokado          

1 dl  Blandade nötter

TILLBEHÖR:

Turkisk yoghurt

 

Marinera kycklingen i örter, vitlök, kryddor och olja. Stek eller grilla kycklingen. Koka upp kryddbuljongen till couscousen, häll i den torkade frukten och couscousgrynen. Sväll under lock i cirka 5 minuter. Rör försiktigt couscousen med en gaffel och blanda med skivad frukt, avokado och nötter. Servera på ett stort fat. Servera med turkisk yoghurt.                             

                                      

                          

                                   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0