Knäckiga rabarberpajer.

 
Fyll lättbakade pajer med årets läckraste primör – rabarbern!
 
4 portioner.
 
Fyllning:

 150 g rabarber 

1–2 tsk strösocker

Topping:

 75 g smör

2 msk ljus sirap

½ dl vispgrädde

1 dl vetemjöl

1 ¼ dl havregryn

½ dl strösocker

½ tsk bakpulver

 

GÖR SÅ HÄR:

1. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i bitar, ca 1 cm långa. Fördela dem i 4 portionspajformar, ca 10 cm i diameter. Strö över lite socker.

2. Topping: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och grädde.

3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner smörblandningen.

4. Fördela smeten över rabarbern i formarna. Grädda pajerna mitt i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna.

5. Servera pajerna med glass, vaniljsås eller vispad grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0