Svamptoast med dillsmör och sidfläsk.

 
Dill och svamp är lite otippat en lysande kombo.
4 portioner.
 

Dillsmör:

1 dl hackad dill

25 g rumsvarmt smör

1 citron, rivet skal

flingsalt

 

Pålägg:

cirka 300 g svamp

1 liten rödlök (finhackad)

smör

flingsalt

nymalen svartpeppar

75 g rökt sidfläsk, tärnat

 

Smörgås:

4 skivor vitt bröd

1 dl riven västerbottensost

Rensa svampen, dela i bitar och fräs med rödlök i lite smör. Salta och peppra. Ställ åt sidan.

Stek fläsket på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper och svalna.

Rör ihop dill, smör, citronskal och lite salt. Blanda försiktigt ihop svamp, fläsk och dillsmör.

Fördela blandningen ovanpå fyra kantskurna rostade brödskivor. Strö över ost och ställ in under grillelementet i ugnen tills osten fått färg. Passa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0