Spenat - och ricotta tartelette.

 
En paj som går att göra på nolltid. Variera fyllningen med det du har hemma – det går fint att blanda i lite vad som helst av olika sorters grönsaker och du kan även ta tex lufttorkad skinka. Passar bra som förrätt men även på ett italienskt buffebord.
 
4 portioner.
 
1 rulle färdig smördeg
250 g bladspenat, tinad
3 ägg
250 g ricotta
1 citron, rivet skal
1 msk torkad basilika
salt & peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegen lätt, så att den passar till att klä en rektangulär ugnsform, ca 35 x 25 cm. Pricka den i bottnen och förgrädda i ca 10 minuter. Pressa vätskan ur den tinade bladspenaten och blanda den i en bunke med ägg, ricotta, citronskal, basilika, salt och peppar. Bre ut krämen i pajskalet. Skär körsbärstomaterna i halvor och fördela över pajen. Grädda i ytterligare ca 20 minuter tills pajen stelnat och fått fin färg. Servera med en krispig grönsallad.                                                          
 
 
          

 

 

 

250 g  körsbärstomater


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0