Grekisk grönsakspaj med timjan.
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 msk kallt vatten
FYLLNING:
1 st liten squash, skuren i ca 2 cm stora bitar
2 st röda lökar, i klyftor
1 paket små tomater
150 g fetaost i bitar
2 dl svarta oliver, urkärnade
3 st ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde (valfri fetthalt)
olja till stekning
salt och peppar
Sätt ugnen på 225º.
2. Mixa ihop samtliga ingredienser till pajdeg i matberedare. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm. Nagga och ställ i kylen ca en timme. Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
3. Förbered fyllningen: Stek squash hastigt i olja tills den fått lite färg. Lägg i lök mot slutet, salta, peppra och lägg på en tallrik.
4. Gör äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk och grädde med 1/2 tsk salt. Lägg lök och squash i pajskalet, häll på äggstanning. Lägg på tomater, ost och oliver.
5. Grädda i 200º, nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills fyllningen har stelnat.
6. Toppa pajen med färsk timjan innan servering. Servera med en god sallad och örtröra.