Lax - och skaldjursgryta med saffran.

  •  
4 portioner.
 

1  finhackad gul lök

1 paket  saffran

1 msk  smör

2 dl  torrt vitt vin

3 dl  vatten

3 dl  grädde

2   fiskbuljongtärningar

400 g  laxfilé

200 g  broccoli eller blomkål

200 g  skalade räkor

100 g frysta, tinade musslor

salt

1 dl finhackad dill

 

Stek lök och saffran i smör i en vid kastrull tills löken mjuknat utan att få färg.

Häll i vin, vatten och grädde. Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt sjuda 5 minuter utan lock.

Skär laxen i kuber och broccoli i tunna skivor, gärna med mandolin.

Dra kastrullen av värmen. Lägg ner lax och broccoli och låt stå 5 min under lock.

Fördela räkor och musslor i portionsskålar. Servera soppan i skålarna med skaldjuren och toppa med färsk dill. Servera med aioli och en bit bröd.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0