Örtröra.

 
Mångsidig smaksättare som funkar som tillbehör till det mesta. Den ska egentligen vara till den grekiska vegetariska pajen.
 
8 portioner.
 
2 dl olivolja

2 dl färska örter (tex persilja, basilika, timjan)

1 st vitlöksklyfta

200 g färskost naturell

2 dl rysk yoghurt

2 dl crème fraiche

salt, peppar

 

1. Mixa olja olja och örter till en grön massa, tillsätt vitlök. Du har nu gjort en god örtolja, häll på burk och ställ i kylen. Du kan använda den till flera saker, tex salladsdressing och smaksättning.

2. Vispa färskost, yoghurt och crème fraîche fluffigt. Smaka av med örtolja, salt och peppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0