Färsk pasta med svartrötter, prosicutto och parmesan.


Det här receptet har jag inte testat, men ska bli spännande med svartrötter. Parmaskinkan och parmesanosten passar fint ihop med de milda svartrötterna. Tänk på att svartrötter blir fort mörka när de skalats och därför gör du det under kallt vatten och snabbt på med pressad citron.
 
4 portioner.
 
500 g färsk pasta, gärna tagliatelle
500 g svartrötter, skala under kallt rinnande vatten, skär i 5 cm bitar
½ citron, saften
50 g mandelspån, rosta
1 påse machesallad
½ påse ruccola
150 g körsbärstomater, halvera
25 g smör
150 g parmesanost, hyvlas på vid servering
150 g prosciutto
valfri sallads dressing
salt & peppar
 
Lägg de skalade svartrötterna i kallt vatten med pressad citronsaft och lite salt. Koka dem mjuka i i 6 minuter. koka pastan. Fördela machesallad och tomater med mandelspån och dressing på ett fat. Smält smör i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Tillsätt de varma svartrötterna och blanda dem med smöret. Salt och peppar. Blanda sedan i den nykokta pastan. Hyvla på parmesanost och lägg sedan på prosciutton.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0