Kalkonfärsbullar i röd curry- och kokos sås med ris.


Kalkonfärsen går att byta ut mot kycklingfärs. Citrongräs ska skalas och bankas, sedan strimlas. Jag brukar banka det och låta det vara med i grytan tills den är klar och sedan plocka upp det för det är lite träigt att äta.
 
4 portioner.
 
500 g kalkonfärs
2 gula lökar, finhacka
2 citrongräs
1½ msk röd currypasta
1 äggula
2 msk ströbröd
1 lime, skal och saft
3 dl ris, gärna basmati
1 tsk strösocker
1 burk kokosmjölk 400 ml
1½ msk japansk soja
2 röda snackpaprikor, strimla
150 g sockerärtor
100 g böngroddar
olja och salt
 
Koka riset. Fräs 1 lök och citrongräs i 1 msk olja i medelvarm panna ca 2 minuter. Tillsätt currypastan och låt fräsa 1 minut. Låt svalna något. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt hälften av den stekta lökblandningen, äggula, rivet limeskal, ströbröd och lite salt. Forma färsen till köttbullar och lägg dem på ett oljat fat. Fräs den andra löken med socker och olja i en medelvarm panna i 2 minuter. Vispa i kokosmjölk och soja. Lägg kalkonbullarna i såsen och låt sjuda under lock i 12 minuter. Stek paprika och sockerärtor i en het stekpanna i olja i 2 minuter. Häll över limesaften. Blanda grönsakerna och böngroddarna i kalkongrytan. Servera med kokt ris och gärna någon limeklyfta.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0