Kyckling - och kokosgryta.
4 portioner.
600 g kyckling lårfiléer, skär i 3 cm bitar
1 gul lök, skiva
2 vitlöksklyftor, skiva
½ zucchini, skär i bitar
1 grön paprika, skär i bitar
1 liten burk krossade tomater 210 g
2 msk tomatpure
1 liten burk kokosmjölk 200 ml
½ dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
½ tsk mald kardemumma
1 bit färsk ingefära, riv
2 dl gryn tex couscous
1 förpackning fryst tärnad mango
sallad
salt & peppar
TILLBEHÖR:
mango chutney
Bryn kyckling, lök och vitlök i olja, salta. Blanda ner paprika, zucchini, krossade tomater, tomatpure, kokosmjölk, mango chutney, sambal oelek, kardemumma, ingefära och salt, sjud i 15 minuter. Blanda sedan ner hälften av mangon i grytan och sjud i 2 minuter. Koka couscousen enligt anvisning. Blanda ihop sallad och resterande mango som serveras på sidan om. Servera grytan med couscous, sallad och mango chutney.
Kommentarer
Trackback