Tomatsås.


Den här goda tomatsåsen gjorde vi till pizza, men den fungerar bra till musslor, köttfärssås m.m. Enkel att göra.
 
1 liter sås
 
15 stora tomater, halvera
1 schalottenlök, finhacka
1 vitlöksklyfta, finhacka
½ kruka timjan, hacka
½ kruka basilika, hacka
½ dl olivolja
2 tsk salt
svartpeppar
2 msk äppelcidervinäger
2 msk strösocker
 
Ugn 250 grader. Lägg tomaterna i en ugnsform med snittytan uppåt. Strö över lök och vitlök. salt & peppar. Ringla över oljan. Tillaga dem mitt i ugnen tills de börjar få färg och har mjuknat, cirka 30 minuter. Ta ut tomaterna och häll över de i en kastrull. Mixa dem med sin vätska. Tillsätt örterna och koka utan lock tills såsen börjar tjockna, cirka 20 minuter. Smaka av med socker och vinäger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0