Gramigna med salsiccia i gräddig sås.


Gramigna är en torkad äggpasta och hittar ni inte den så använd Barilla nr 9 istället. Salsiccian kan skivas eller kramas ur korvskinnet så den blir en färs.
 
4 portioner
 
300 g gramigina pasta
1 fänkålsstånd, strimla
1 vitlöksklyfta, finhacka
1 msk olivolja
400 g färsk salsiccia korv, skiva eller finfördela
2 dl vispgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 kruka oregano eller torkad
1½ dl finriven parmesanost
salt & peppar
 
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl av kokvattnet att späda såsen med. Stek fänkål och vitlök i olja i en stor panna i 3 minuter. Lägg ned korven. Häll på vin och grädde. Låt sjuda utan lock i 5 minuter. Blanda ned hälften av oreganon och parmesanosten i såsen. Salta och peppra. Späd med lite pastavatten. Vänd ner pastan och lägg upp på ett fat. Garnera med resten av oreganon  och servera med en god sallad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0