Gramigna med salsiccia i gräddig sås.
Gramigna är en torkad äggpasta och hittar ni inte den så använd Barilla nr 9 istället. Salsiccian kan skivas eller kramas ur korvskinnet så den blir en färs.
4 portioner
300 g gramigina pasta
1 fänkålsstånd, strimla
1 vitlöksklyfta, finhacka
1 msk olivolja
400 g färsk salsiccia korv, skiva eller finfördela
2 dl vispgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 kruka oregano eller torkad
1½ dl finriven parmesanost
salt & peppar
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl av kokvattnet att späda såsen med. Stek fänkål och vitlök i olja i en stor panna i 3 minuter. Lägg ned korven. Häll på vin och grädde. Låt sjuda utan lock i 5 minuter. Blanda ned hälften av oreganon och parmesanosten i såsen. Salta och peppra. Späd med lite pastavatten. Vänd ner pastan och lägg upp på ett fat. Garnera med resten av oreganon och servera med en god sallad.
Kommentarer
Trackback