Krämig kycklinggryta.

 
Kycklingben är en mycket prisvärd och smakrik detalj. I den här grytan är det den magiska såsen som är grejen. Grytan är perfekt bjudmat som passar utmärkt att förbereda dagarna innan eller frysa in.
 
6 portioner.
 
1 kg kycklingben
1 gul lök, hackas
5 - 10 vitlöksklyftor, lägg i dom hela utan skal
250 g färska champinjoner, skivade
1 tsk torkad timjan eller tex dragon, rosmarin
5 dl vitt vin eller cider
2 dl grädde, kokbar
1 - 2 tsk fransk senap
salt & peppar
 
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingbenen i smör, salta och peppra.

 Lägg i lök, vitlök och hälften av svampen, låt fräsa en stund. Häll på valfri vätska, strö på timjan.

 Lägg på lock och ställ in längst ner i ugnen tills köttet lätt lossnar från benen. Det tar cirka 1-1,5 timme. Mot slutet av tiden tillsätter du grädde. Smaka av grytan med senap, salt och peppar.

 Lyft upp och över kycklingen på en tallrik och koka upp såsen på spisen. Vill du ha den tjockare reder du av den med maizena. Lägg tillbaka kycklingen.

 Smörstek resterande svamp och lägg på toppen.

Servera med valfritt tillbehör till exempel gröna bönor, potatis, ris, blomkåls- eller rotselleripuré. Vill du göra grytan extra fin toppar du med hackad persilja eller wokade grönsaker.

 
 
 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0