Löjromsflarn.

 
En god förrätt som jag gör ganska ofta och väldigt enkel. Den går att göra med gravad eller rökt lax också. Varför inte räkor.
 
4 - 6 portioner.
 
1 rulle smördeg, 250 g
1,5 dl lagrad riven ost
1 dl crème fraiche
½ finhackad rödlök
1 dl finhackad gräslök
1 knippe dill
100 g löjrom
1 citron
salt & peppar
 

 Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen i en långpanna.

 Strö över den rivna osten, salta och peppra. Grädda mitt i ugnen cirka 12-15 minuter.

 Ta ut och låt svalna lite. Toppa med creme fraiche i små klickar, löjrom, rödlök, gräslök och dill. Servera med några citronklyftor. 

 

Dryckestips

Codorniu Clasico Brut, Spanien Nr 7735,  46 kronor (37,5 cl)

Pol Roger Brut Réserve, Frankrike Nr 7549, 217 kronor (37,5 cl)

 
 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0