Minitiramisù med färska bär.

 
Snabb, enkel och kul variant på den italienska klassiska desserten. Jag tycker att man kan droppa på någon likör eller tex whisky.
 
4 8 portioner.
 

8 savoiardikex

cirka 1 dl starkt kaffe

2 ägg

3/4 dl socker

200 g rumstempererad mascarponeost

1 lime, skalet

jordgubbar eller andra färska bär

balsamicokräm på flaska

kakao

 

Lägg kexen på varsin assiett. Häll över lite kaffe på varje.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa gulorna och sockret pösigt i en annan bunke. Tillsätt mascarpone till gulorna. Blanda väl och vänd sedan försiktigt ned äggviteskummet och rör om. Blanda i rivet limeskal.

Bred ut blandningen över kexen. Ringla över balsamicokräm och sikta sedan på kakaopulver.

Lägg på bären.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0