Olivpajer.
Delikata olivpajer i miniformat är perfekta som förrätt eller på en buffé.
8 stycken
Pajdeg:
125 g smör, kylskåpskallt
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 äggula
1 msk vatten
Fyllning:
1 stor gul lök, hackas
2 dl svarta och gröna oliver, grovhackas
2 dl mjölk
3 ägg
2 dl parmesanost, rivs
Hacka ihop smör, vetemjöl och grahamsmjöl till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt äggulan och eventuellt vatten. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Låt degen vila i kylen i minst 30 min.
Kavla ut degen till en stor platta. Ta ut 8 rundlar, ca 12 cm i diameter, som passar till små pajformar, ca 10 cm i diameter. Alternativt klä en stor pajform, ca 30 cm i diameter. Ställ formarna i kylskåpet i ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.
Nagga pajskalen med en gaffel och förgrädda dem mitt i ugnen i 10–12 min.
Fyllning: Fräs löken
försiktigt i en stekpanna. Vispa ihop mjölk, ägg och parmesanost i en skål. Fördela lök och oliver i pajskalen och häll över äggstanningen.
Grädda pajerna mitt i ugnen i 25–35 min tills äggstanningen har stannat. Låt dem svalna lite innan servering.
Låt degen vila i kylen i minst 30 min.
Kavla ut degen till en stor platta. Ta ut 8 rundlar, ca 12 cm i diameter, som passar till små pajformar, ca 10 cm i diameter. Alternativt klä en stor pajform, ca 30 cm i diameter. Ställ formarna i kylskåpet i ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.
Nagga pajskalen med en gaffel och förgrädda dem mitt i ugnen i 10–12 min.
Fyllning: Fräs löken
försiktigt i en stekpanna. Vispa ihop mjölk, ägg och parmesanost i en skål. Fördela lök och oliver i pajskalen och häll över äggstanningen.
Grädda pajerna mitt i ugnen i 25–35 min tills äggstanningen har stannat. Låt dem svalna lite innan servering.
Kommentarer
Trackback