Renskavsgratäng.

 
Gör potatismos som du spritsar runt kanten i en ugnsfast form och sen lägger du renskaven i mitten och gratinerar i ugnen.
4 - 6 portioner.
 
400 g renskav
2 tsk timjan
2 msk viltfond
5 dl vatten
3 msk messmör
1 msk lingonsylt
1½ dl vispgrädde
salt & peppar
 
Stek renskaven i smör. Tillsätt timjan, fond och vatten, låt koka upp. Tillsätt messmör, grädde, lingonsylt, salt och peppar. Låt puttra i 15 minuter på svag värme. Spritsa moset i formen och häll över renskaven i mitten på en form. Gratinera i 30 minuter på 175 grader.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0