Ricottacrostini med balsamico-körsbär.

 
Buonissimo och busenkelt! Perfekt liten förrätt som får inleda aftonens italienska meny och den är mycket godare än vad man tror.
4 portioner.
 
15 - 20 körsbär
olivolja
2 schalottenlökar, finskurna
1 msk socker
1 msk rosmarin, finhackad
1 msk balsamvinäger
4 - 8 skivor bröd
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 burk ricotta 250 g
1 citron, rivet skal
flingsalt
honung
chiliflakes
 
Kärna ur körsbären. En olivurkärnare, virknål eller ätpinne ovanpå en flaska är fiffiga redskap till detta pillerijobb eller köp konserverade på burk ( kompott heter de som vi köper ) Hetta upp olivoljan. Tillsätt löken och låt stekas mjuk utan att få färg. Tillsätt socker och låt det karamelliseras lite. Häll sedan i körsbär, rosmarin och balsamvinäger och vänd runt som hastigast. Grilla, rosta eller stek brödet. Gnid ytan på ena sidan med vitlöksklyftan. Bred på generöst med ricotta. Riv över citronskal och strö över lite flingsalt. Fördela sedan körsbärslöken ovanpå. Toppa med lite honung och chiliflakes.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0