Sherry - och portvinssill.

 
Sillen behöver 2 dygn på sig för att bli klar.
 
1 burk inläggningssill
1 dl portvin
½ dl torr cherry
20 kryddpepparkorn
1½ dl vatten
1 dl strösocker
½ dl ättikssprit 12 %
4 kryddnejlikor
3 lagerblad
1 röd lök, skivad
 
Blanda portvin och cherry, koka ihop till hälften. Stöt kryddpepparkornen. Blanda vatten, socker, ättika och kryddor i en kastrull. Värm tills sockret löst upp sig. Låt lagen kallna. Blanda i vinreduktionen. Skölj sillfileerna och skär i bitar. Varva sill och lök i en burk. Häll på lagen och låt stå i kylen i 2 dygn.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0