Formbakad fläskytterfile med lingon - och gräddsås.

 
Otroligt lättlagad och god kötträtt, där köttet blir saftigt och smakrikt eftersom det bakas i sin sås. Receptet kommer från Håkan Larsson.
 
4 portioner.
 

800-1000 g

fläskytterfilé (urbenad kotlettrad)

salt & peppar

3 dl vispgrädde

1 dl rårörda lingon

4 msk koncentrerad kalvfond

2 msk kinesisk soja

 

Till servering, ta vad du vill

tex
brysselkål

sallad

pressad potatis

gelé

 

 Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet, salta och peppra. Lägg det i en brödform på 1,5-2 liter – det ska vara ganska trångt.

 Blanda grädde, lingon, fond och soja. Häll såsen i formen, se till så den kommer in under och vid sidorna. Baka mitt i ugnen till ca 70° innertemp, det tar ungefär 1,5 timme.

 Ansa och koka brysselkålen nätt mjuk. Halvera dem och bryn i smör, krydda.

 Ta upp köttet, skär i tunna skivor och lägg upp på brysselkålen. Vispa ihop såsen, smaka ev av och servera med kött och tillbehör.

Dryckestips

2012 Torres Coronas Tempranillo, Spanien Nr Nr 6996, 69 kr

2013 Graham Beck Shiraz Cabernet, Sydafrika Nr 12986, 69 kr

Alkoholfritt 2014 Natureo Free Syrah, Spanien Nr 1940, 54 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0