Friterad bläckfisk.


En perfekt tapas rätt som räcker till 6 - 8 personer om du har några fler tapasrätter. Frityrsmeten går att använda till grönsaker, fisk och räkor.
 

Ingredienser:

800 g bläckfiskringar, tinade

1½ dl vetemjöl

1½ dl kall lättöl eller vatten

½ tsk salt

1 tsk bakpulver

1 liter neutral olja, t ex raps

Tillbehör:

citronklyftor
ev. majonnäs

                                                                              

Torka av bläckfiskringarana. Blanda mjöl, öl eller vatten, salt och bakpulver i en bunke till en klumpfri smet. Hetta upp oljan till 180°. Doppa de avtorkade bläckfiskringarna i frityrsmeten. Fritera några åt gången 2–3 minuter tills de får fin färg. Servera dem nyfriterade med citronklyftor och ev majonnäs.

 

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0