Räkor al pil pil.

 
Mera tapas som räcker till 6 - 8 personer.Servera gärna med baguette, det är oerhört gott att doppa brödet i den välsmakande oljan.
 
Ingredienser:
 
¾ stora ishavsräkor, tinade

3 st. vitlöksklyftor

1-2 st. röda spanska pepparfrukter

1 dl olivolja

½ dl hackad persilja

Sätt ugnen på 250°. Skala räkorna och fördela dem i små ugnssäkra portionsformar.

Finhacka vitlöken. Ta bort kärnorna och mellanväggar från pepparfrukten om du inte vill ha det alltför hett. Finhacka pepparfrukten.

Hetta upp oljan i en kastrull tillsammans med vitlök och pepparfrukt. Tills vitlöken börjar få lite färg. Häll den heta oljan över räkorna och ställ in formarna en kort stund i ugnen tills det börjar bubbla och bli riktigt hett. Strö över lite persilja och servera genast.

 

 
 
 
 
 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0