Fänkåls- och apelsinkryddad fiskgryta.


Grytan går fort att göra och till den kan du servera ris, kokt potatis eller bara bröd.
 
4 portioner.
 
400 g räkor med skal, skalas
500 g fiskfilé, blanda torsk och lax, skär i större bitar
1 purjolök, skär i stora bitar
1 stort fänkålshuvud, skär i mindre bitar
4 dl hönsbuljong
2 dl crème fraiche, gärna med smak av saffran& tomat
rivet skal av ½ apelsin + apelsinfiléerna
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
salt & peppar
 
Fräs purjolök och fänkål i en stor gryta med smör. Häll på buljong och crème fraiche. Låt koka upp. Smaka av med apelsinskal, vitlök, timjan, salt och peppar. Lägg i fisken och låt sjuda på svag värme i 5 minuter. Lägg i räkorna och låt de bli varma. Späd med vatten om det blir för lite vätska kvar. Toppa grytan med apelsinfiléerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0