Fisk- och musselpanna med gremolata.


4 portioner.
 
Musslor ska borstas rena och kasta de som är trasiga och de som inte stänger sig när man knackar på dem.
 
600 g fiskfilé, skär i 3 cm bitar
½ kg blåmusslor
1 fänkålsstånd, skiva
1 gul lök, skiva
1 tsk timjan
4 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
salt & peppar
 
GREMOLATA:
 
1 citron, rivet skal
1 dl persilja, hacka
2 vitlöksklyftor, finhacka
 
Stek fänkål och gul lök i lite smör i en stor gryta, strö över timjan. Häll i vatten, vin och crème fraiche. Låt det koka upp och lägg i musslorna. Låt koka under lock i 3 - 5 minuter tills musslorna öppnat sig. Kasta de som inte öppnat sig. Lyft upp musslorna och lägg ned fisken i grytan och sjud i 3 minuter. Lägg upp musslorna och resten av grytan i djupa tallrikar och strö över gremolata. Servera med ett gott bröd.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0