Fisksoppa.

 
Soppan går fort att göra och kan serveras som förrätt eller huvudrätt. Om du vill kan du toppa med räkor och/eller musslor.
 
2 stora portioner / 6 förrätter
 
olivolja
1 finhackad lök
2 rivna morötter
1 msk tomatpure
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 msk hummerfond
200 gram mjukost (te.x skagenost eller räkost)
20 gram finhackad färsk dill
300 gram tärnad lax & torsk ( går att köpa färdigt i frysdisken)
salt + cayennepeppar
 
Fräs lök & morötter mjukt i olivolja. Tillsätt tomatpuren och rör om. Tillsätt vatten, vispgrädde, fond, mjukost och låt sjuda upp. Vänd ner fisktärningarna tillsammans med finhackad dill och låt sjuda tills fisken är klar ( cirka 10-12 minuter) Smaka av med salt och lite cayennepeppar och servera.

Toppa gärna med en klick crème fraîche eller aioli.

Så gott


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0