Lingonglass med pepparkaka.

 
Lingonglassen gör du själv – med eller utan glassmaskin. Du kan utesluta pepparkakorna och äta glassen som den är eller göra en kolasås som du ringlar över glassen.
 
4 portioner.
 
½ vaniljstång
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl mjölk, 3 procent
3 dl vispgrädde
1 dl lingon, färska eller frysta
12 pepparkakor
 
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.

 Vispa ihop ägg, vaniljfrön och socker i en bunke.

 Häll ner mjölk och grädde. Tillsätt lingonen.

 Häll smeten i en glassmaskin eller frys den i en bunke eller plastlåda. Rör i glassmassan 5–6 gånger under infrysningen om du inte använder en maskin. Låt glassen stå i frysen i ca 5 timmar eller gärna över natten.

 Servering: Krossa några pepparkakor i botten av varje skål, forma en glasskula och garnera med en pepparkaka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0