Pasta med vitlöksstekta kungsräkor i krämig cyrrysås.


En väldigt god pastarätt, men det är en hel del pyssel. Receptet är till 10 personer, men det är bara att halvera.
 
10 portioner.
 
1 kg kungs räkor
4 vitlöksklyftor, finhacka
1 röd chili tex spansk peppar, finhacka
2 tsk paprikapulver
1 dl olivolja
750 g pasta tex Barilla nr 9
 
SÅS:
 
2 bananschalottenlökar, finhacka
3 schalottenlökar, finhacka
2 msk smör
3/4 msk curry
2 dl vispgrädde
3 msk pressad citronsaft
1 hönsbuljongtärning
4 äggulor
2 dl turkisk yoghurt
2 dl finriven parmesanost
salt & peppar
 
CHORIZOCHRUNH:
 
½ ljust lantbröd, 200 g, skär bort kanten på brödet och fintärna
150 g chorizosalami, tärna
1 vitlöksklyfta, pressa
2 msk olivolja
1 kruka koriander
 
SALLAD MED CLEMENTINDRESSING:
 
300 g blandsallad
500 g körsbärstomater, halvera
300 g blomkål, hyvla tunt på mandolin
 
Dressing till salladen:
2 clementiner, finrivet skal
1 msk rödvinsvinäger
½ dl olivolja
salt & peppar
 
Blanda räkorna med vitlök, chili, paprikapulver och olja. Börja sen med såsen: Fräs lök och vitlök i smör i en stor panna i 3 minuter. tillsätt curryn och fräs i 1 minut. Häll i grädde, citronsaft  och buljongtärning, sjud i 5 minuter. Vispa ihop äggulor, yoghurt, parmesan, salt och peppar , rör ned i currysåsen. Koka pastan enligt anvisning och spara några dl av kokvattnet.  Stek räkorna på högsta värme i en stekpanna i 1 minut. Blanda den kokta pastan med såsen och tillsätt lite kokvatten från pastan tills det blir lagom krämig konsistens. Häll upp allt på ett stort fat och garnera med chorizo crunch och den goda salladen bredvid.
 
Börja med chorizo chrunch : Ugn 200 grader. Blanda bröd och salami på en plåt med bakplåtspapper. Pressa över vitlök och ringla på olja. Tillaga mitt i ugnen 8 - 10 minuter, rör om under halva tiden. Låt kallna. Lägg smulorna i en matberedare och tillsätt koriander. Mixa till grovt smul.
 
Salladen: Lägg salladen och halverade tomater på ett fat. Blanda i den hyvlade eller strimlade blomkålen. Vispa ihop clementin saft och skal med vinäger, olja, salt och peppar. Häll över dressingen strax innan servering.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0