Ugnsbakad laxsida med potatis & kall romsås.

 
Enklaste matlagningen och väldigt gott.
 
5 -6 portioner
 
laxsida
2½ dl crème fraiche
2½ dl riven västerbottensost
finhackad dill
salt & peppar
 
Romsås:
 
 2½ dl crème fraiche
löjrom
salt & peppar
 
Ugn 225 grader.
Lägg laxsidan med skinnet neråt i en ugnsfast plåt. Rör ihop crème fraîche med den rivna osten & salt. Bred över röran över laxen och ställ in i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills laxen är klar. Under tiden kokar du potatis och rör ihop romsåsen.

Servera med citron & färsk nyklippt dill

 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0