Ingefärsmarinerade laxspett.

 
Lägg lax på grillen! Ett recept med spännande smaker som passar fint till sommarens grillfester. Marinaden passar också till kyckling. Ett tips är att skära laxen i stora kuber så blir den inte torr.
 
4 portioner.
 

600 g lax , i kuber

 1 citron i skivor

salt & peppar

 

Marinad:

2 msk japansk soja

½ msk worcestershiresås

1 msk riven ingefära

1 citron, skalet

1 msk olivolja

Garnering: hackad röd chili

 

Skär laxen i kuber, ca 4×4 cm, och lägg i en skål. Rör ihop ingredienserna
till marinaden och häll över fisken. Låt stå i en timme.
Om du använder träspett så lägg dem i blöt.
Lyft upp fisken och salta och peppra den.
Låt ligga i 15 minuter. Varva laxkuber och citronskivor på spett. Grilla spetten runt om ca
6–7 minuter. Lägg upp på fat och garnera med chili.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0