Sallad med clementindressing.


En sallad som passar till det mesta. Om du inte får tag på clementin så går det lika bra med apelsin. Blomkålen kan du byta ut mot tex tunt hyvlad morot, rotselleri eller palsternacka.
 
10 portioner.
 
200 g blandad sallad
70 g babyspenat
500 g körsbärstomater, halvera
300 g blomkål, hyvlad tunt på mandolin
 
DRESSING:
2 clementin, skal och saft
1 msk rödvinsvinäger
½ dl olivolja
salt & peppar
 
Lägg salladen, blomkålen och tomaterna på ett stort fat. Blanda skalet från clementinerna och ½ dl saft med vinäger, olja, salt och peppar. Vispa ihop och häll över strax innan servering.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0