Fake fried chicken med coleslaw.
0,5 dl gräddfil
1 tsk oregano
0,5 msk dijonsenap
600 g kycklinglårfilé
2 dl pankoströbröd
Coleslaw:
200 g strimlad vitkål
2 rivna morötter
1 liten rödlök
1 dl yoghurt 10%
1 dl majonnäs
1 msk ketchup
1 msk dijonsenap
1 tsk chiliflakes
salt och svartpeppar
Tillbehör:
ev sötsur sås
ev picklad rödlök
Vispa ägget lätt och tillsätt gräddfil, oregano och senap. Skär varje kycklinglår i två eller tre bitar. Salta och peppra kycklingen. Doppa i äggblandningen och sedan i ströbrödet.
Lägg kycklingbitarna på ett galler och tillaga högt upp i ugnen tills de är gyllene, ca 15 min på 200 grader.. Servera med coleslaw.
Coleslaw:
Lägg alla grönsaker i en bunke och blanda med yoghurt, majonnäs, ketchup, senap och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen till servering.