Fudgecake.

 
Den lätt kladdiga, segmjuka bottnen täcks av en magiskt god kolafudge! Passar både som dessert, till fikat eller som tårta på ett kalas.
 
Cirka 12 bitar.
 
Botten:
100 g smör
2 ägg
2  3/4 dl strösocker
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1½ dl vetemjöl
 
Fudge:
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 tsk kakao
50 g smör

Garnering, florsocker

 

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.

 Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

 Grädda kakan i 18–22 min. Låt den kallna i formen.

 Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 125–127 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.

Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0