Salamifyllda lövbiffsrullader.

 

Goda rullader fixar du snabbt med hjälp av lövbiff, salamiskivor och soltorkade tomater.

 

4 personer

 

8 lövbiffar

salt & peppar

10 - 12 skivor salami

12 soltorkade tomater

1½ dl lagrad riven ost

smör att steka i

3 dl vatten

 

 SÅS:

2 dl steksky

2 msk kalvfond

3 dl vispgrädde

2 msk majsstärkelse

2 tsk kinesisk soja

salt & peppar

2 msk finhackad persilja

 

Servera med:

 klyftpotatis och sugar snaps

 

 

Salta och peppra köttet. Lägg på salami, soltorkade tomater och riven ost. Rulla ihop från kortsidan och fäst skarven med tandpetare.

Bryn rulladerna runt om i smör tills de får fin färg. Tillsätt vatten och koka klart under lock ca 15 minuter. Ta upp rulladerna och håll dem varma.

Sila skyn och blanda med fond och grädde. Koka upp och red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt, peppar och persilja. Lägg ner rulladerna igen. Servera med klyftpotatis och sugar snaps.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0