Stekt röding med blomkålspure och gurksallad.

 
Du kan göra en hel röding i ugnen eller steka filéer och det går  lika bra med någon annan sorts fisk.
 
4 portioner.
 
4 rödingfiléer
salt & peppar
citronskivor
dill
 
Äpple & gurksallad:
 
150 g gurka, skala, ta bort kärnhuset och skiva
1 äpple, skala och tärna
2 msk olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk pressad citron
1 tsk honung
1 msk hackad dill
salt
 
Blomkålspure :
 
800 g blomkål
1 liter grönsaksbuljong
2 msk smör
½ dl crème fraiche
salt & vitpeppar
 
Blanda ihop allt till äpple - och gurksalladen. Skär sedan blomkålen i mindre bitar och koka dom i grönsaksbuljongen i 10 minuter tills den har blivit mjuk. Häll bort buljongen och klicka ned smör och crème fraiche. Mixa till en slät pure, smaka av med salt och peppar. Smörstek fisken, gärna med citron och dill.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0