Squashgratäng.

 
 
Den här enkla och lättlagade gratängen lagar du med färs och squash, passerade tomater och mozzarella.
 
4 portioner.
 
400 g oxfärs
1 squash
salt och peppar
rapsolja till stekning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk koncentrerad kalvfond
rivet skal från 1 citron
1 kula mozzarella
 

1. Sätt ugnen på 200°. Skär squashen i knappt cm-tjocka skivor. Lägg ut dem en och en på en skärbräda och strö lite salt över. Ställ åt sidan.

2. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek färsen tills den får lite färg. Skala och hacka löken och låt den fräsa med någon minut. Pressa ner vitlöken och häll på passerade tomater, tomatpuré och kalvfond. Rör om och låt koka i ca 5 minuter. Smaksätt med lite rivet citronskal, salt och peppar.

3. Klappa squashen torr med hushållspapper. Stek skivorna i olja tills de har fått lite färg på bägge sidor. Skär mozzarellan i tunna skivor.

4. Häll färssåsen i en ugnsfast form. Varva squash och mozzarellaskivor ovanpå. Ställ in formen i ugnen och grädda gratängen i ca 15 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0