Lakritspannacotta med hallon.

 
En len pannacotta med mild lakritssmak och färska hallon. Lakrits och hallon är en riktig favoritkombo. 10 minuters tillagningstid plus tre timmar i kylskåpet.
 
4 - 6 portioner.
 
PANNACOTTA:
 
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
2 - 3 msk krossade lakritskarameller
3 msk strösocker
 
SERVERING:
 
färska hallon
citronmeliss

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter.

Koka upp grädde, socker och lakritskross (spar lite till garnering).

Ta kastrullen från plattan. Krama ur gelatinet och smält det i den varma gräddblandningen under omrörning.

Häll upp i dessertglas eller skålar, låt kallna och ställ i kylen cirka tre timmar. 

Servera pannacottan toppad med färska hallon, blad av citronmeliss och lakritskross.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0