Rostad baguette med tomat, pesto och mozzarella.

 
Att rosta tomaterna förhöjer deras smak.
 
6 portioner.
 

6 skivor ljust bröd, gärna
 skivad surdegsbaguette
1 dl grön pesto
250 g mozzarellaost

 

Tomatsallad:
500 g blandade körsbärs
tomater
3 vitlöksklyftor
3 msk finhackad 
basilika
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1–2 msk olivolja

 

Garnering:
basilika
flingsalt
olivolja

Ugn 225°

 

Tomatsallad: Dela tomaterna och lägg i en långpanna med bakpapper. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök och basilika, strö det över tomaterna tillsammans med salt och peppar. Ringla över olja. Rosta i ugn ca 20 min.

Rosta brödskivorna på ett galler i ugnen ca 5 min, tills de fått lite färg.

Bred ut pesto på brödskivorna. Skiva mozzarellan och fördela på brödskivorna, toppa med de rostade tomaterna. Garnera med basilika och flingsalt och ringla över lite olja.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0