Gräddig pasta med lax, spenat och endive.
4 portioner.
400 g strozzapreti pasta
Röd endive sallad:
2 röda endive
1 msk ättika
2 msk socker
1 msk vatten
1 msk olja
1 knippe babyspenat
salt
Gräddsås med snabbrimmad lax:
400 g färsk lax
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
2 msk smör
1 dl vitt vin
4 dl grädde
1 msk dijonsenap
skal från 1 citron
1 dl gräslök, strimlad
salt & peppar
Servering:
parmesanost
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Strimla endiven i jämna bitar. Vispa ättika, socker och vatten tills det löst sig. Dressa endiven med ättikslagen och olivolja. Låt stå fram till servering. Tillsätt spenaten och smaka av med sal.
- Skär laxen i tärningar. Salta och låt stå tills den ska användas.
- Fräs lök och vitlök i smöret. Tillsätt vin och låt koka ihop. Häll i grädden och låt koka ihop. Smaka av med dijonsenap och citronskal.
- Tillsätt laxen och skivad gräslök precis innan servering. Häll över pastan och toppa med endivesalladen och nyriven parmesan
Kommentarer
Trackback