Havrerutor med hallon.

 
 
200 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl hallonsylt
 
 

Topping:
150 g smör
4 1/2 dl havregryn
3 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
 
 
Sätt ugnen på 225°.
 Smält smöret och låt svalna 
något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i smält smör, grädde och mjölk. Blanda mjöl och 
bakpulver och sikta ner i smeten.

 Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 
ca 10 minuter tills kakan är så mycket gräddad att det går att breda på sylt.

 Bred försiktigt på hallonsylt 
utan att trycka ner kakan.

 Topping: Smält smöret och rör i havregryn, socker och vaniljsocker. Fördela över kakan och grädda klart i ca 15 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0