Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp).

 
4 portioner.
 
3 dl arborioris eller avorioris
25 g torkad karljohansvamp
1 liter vatten
3 msk svampfond eller kantarellfond
2 msk olivolja
1 gul lök, finhacka
5 g saffran
50 g smör
100 g riven lagrad ost
1 dl riven parmesanost
 
Lägg den torkade svampen i en skål och häll över vattnet. Låt svampen ligga i blöt 30 min. Sila av men spara vattnet. Skär svampen i små bitar.Blanda blötläggningsvattnet med fonden i en kanna.
 Värm oljan i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den får färg. Tillsätt ris, svamp och saffran.Häll i hälften av svampbuljongen och sjud utan lock 25–30 min. Rör om och späd kontinuerligt under tiden med buljongen.Tillsätt smör, ost och parmesan. Rör om och smaka ev av med salt. Servera med extra parmesan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0